Sunday, September 1, 2013

Mencari Peluang Berniaga Secara Online?

Peluang Berniaga Peluang Perniagaan Peluang Niaga

Memperkenalkan satu lagi peluang perniagaan secara online iaitu Misi Duit Raya.

Apa itu Misi Duit Raya?

Secara "umumnya", ia bermaksud misi mengumpul duit untuk persediaan raya. Tak kira raya puasa, raya haji, raya cina, raya india, kongsiraya, deeparaya atau perayaan apa pun yang anda raikan, tahun ini, tahun depan, tahun naga, tahun ayam, tahun gajah atau tahun apa sekalipun, anda dialu-alukan menyertai misi ini.

Walaubagaimanapun, Misi Duit Raya sebenarnya mempunyai maksud yang lebih luas yang mana boleh difahami dengan terperinci di lamanweb rasmi MDR iaitu http://ringgitblaster.com/. Klik http://ringgitblaster.com/ dan klik "Misi Duit Raya" pada menu di sebelah kanan.

Tetapi, mengikut "pemahaman saya", misi duit raya ini adalah gabungan 3 perkara iaitu: Misi, Duit dan Raya!!!

1) Misi - Misi untuk mempelajari teknik pemasaran secara online yang mana boleh digunakan untuk memasarkan apa sahaja produk lain kelak dan seterusnya menginovasikan teknik-teknik tersebut.
2) Duit - Satu peluang berniaga secara online dengan menggunakan sistem "Reseller Autodownline Affiliate Marketing", sambil mempraktikkan teknik-teknik pemasaran, secara sengaja atau tidak, kita telah membina networking/downline yang akan mendatangkan hasil kelak.
3) Raya - Bermaksud "Besar", contohnya Jalan Raya, Pilihan Raya, Pudu Raya, Kota Raya dan sebagainya terutama sekali Hari Raya.

Kenapa saya menganggap "Misi" sebagai misi mempelajari teknik pemasaran?

Kerana Misi Duit Raya sendiri adalah produk yang berbentuk e-book tentang teknik pemasaran online. Klik disini dan klik "Produk Utama" dan "Bonus Percuma" pada menu disebelah kanan untuk melihat produk. Anda boleh download kesemua e-book tersebut setelah anda mengaktifkan keahlian VIP anda. Jika anda hanya mendaftar sebagai ahli biasa, anda cuma boleh menggunakan bantuan promosi sahaja untuk kerja-kerja promosi.

Nak daftar sebagai ahli kena bayar ke?

Pendaftaran adalah percuma tetapi untuk mengaktifkan keahlian VIP, anda perlu membayar RM100 yang mana akan melayakkan anda 1) Menerima downline secara percuma menerusi sistem randomiser MDR. 2) Menerima komisen dari downline sehingga 5 level. 3) Kebenaran untuk mendownload puluhan e-book teknik pemasaran yang bernilai ribuan ringgit berserta BONUS PERCUMA.

Habis tu, apa kelebihan ahli biasa?

Anda akan mendapat satu website yang mana anda boleh mula mempromosikannya dengan bantuan promosi atau dengan cara anda sendiri. Tetapi, jika anda mendapat downline dan dia kemudiannya mengaktifkan keahlian VIP, maka dia akan di letakkan dibawah mana-mana ahli VIP yang lain secara rawak menerusi sistem randomiser MDR kerana hanya ahli VIP sahaja yang layak menerima komisen dari downline. Sangat penting untuk anda mengaktifkan keahlian VIP anda sebelum downline anda.

RM100 tu mahal sangatla bagi saya...

Jika orang lain sanggup membayar RM100, kenapa tidak anda? Sebenarnya RM30 dari RM100 akan dibayar kepada upline level 1. RM20 dari baki RM70 akan dibayar kepada upline level 2. RM15 kepada upline level 3, RM10 kepada upline level 4 dan RM5 kepada upline level 5. Jumlah yang dibayar kepada upline adalah RM80, jadi untuk melayakkan anda menerima komisen, mendowload e-book yang bernilai ribuan ringgit dan melayakkan anda memasuki sistem level dan randomiser MDR adalah cuma RM20. Sangat berbaloi sebenarnya lebih-lebih lagi jika anda adalah upline tadi. Tambahan pula, jika anda cuma mendapat 1 downline, potensi pendapatan anda sudah boleh mencapai RM617,300.00, kalau 2 downline atau lebih? Klik disini dan klik "Contoh Tajaan MDR" pada menu di sebelah kanan untuk melihat kiraan.

Misi Duit Raya ni ada level, program ni MLM ke?

Tidak, program ini berkonsepkan "Reseller Autodownline Affiliate Marketing". Berbeza dengan MLM, program ini hanya membuat bayaran sekali sahaja seumur hidup tetapi MLM perlu membayar maintenance bulanan untuk melayakkan diri menerima insentif bulanan. Sistem affiliate lebih kepada menerima komisen dari hasil jualan yang dilakukan menerusi website anda yang diberikan selepas mendaftar.

Kalau semua orang dalam Malaysia dah join, macamana saya nak cari downline lepas ni?

Jika surat berantai, soalan diatas memang logik dan akan berlaku. Tetapi, untuk program ini, misi kita sebenarnya untuk mempelajari teknik pemasaran internet dan mencari peluang perniagaan secara online. Anda perlu fokus untuk menjual e-book bukannya mencari downline. Sistem downline adalah kelebihan program ini. Kerana downline, produk bernilai ribuan ringgit menjadi RM20. Daripada bersaing sesama ahli untuk mendapat komisen jualan, lebih baik kita berkongsi komisen jualan dengan bantu membantu. Dengan adanya sistem ini, anda tetap akan mendapat komisen walaupun sudah berhenti melakukan promosi.

Belum pernah lagi saya jumpa orang yang telah berhenti menjual e-booknya kerana telah dibeli oleh seluruh rakyat Malaysia. Tambahan lagi, produk MDR akan ditambah dari masa ke semasa dan prospek pula merangkumi Malaysia, Brunei, Singapore dan Indonesia. Pengguna internet juga akan bertambah setiap tahun begitu juga dengan MDR yang akan mengekalkan programnya dalam jangka masa yang panjang  kerana ia adalah sebuah program yang berdaftar dengan SSM...

Sekarang, Giliran Saya Pula Nak Tanya...
Anda Sudah Bersedia Untuk Menyertai Misi Duit Raya???
Jika Ya!!! Klik Banner Dibawah


*Perhatian: Ini bukan laman web rasmi Misi Duit Raya. Penulis telah berusaha untuk memberikan maklumat yang setepat-tepatnya mengikut pemahaman penulis tentang MDR dan penulis sendiri adalah agen affiliate MDR. Klik banner diatas untuk melihat laman web rasmi MDR.

Monday, August 5, 2013

5 Cara Untuk Cari Duit Online Paling Popular

Cari Duit Online

Adakah anda masih tercari-cari cara bagaimana untuk mencari duit secara online? Dibawah ini saya senaraikan 5 cara yang paling popular untuk mencari duit online yang masih, sedang dan akan terus digunakan oleh mereka yang telah berjaya dalam perniagaan dan pemasaran internet.

1) Adsense

Apa itu Adsense? Mungkin ramai yang telah mengetahui tentang Adsense. Ia bukanlah sesuatu yang asing lagi hari ini. Kepada yang tidak tahu, Adsense adalah program pengiklanan yang mana pemilik blog/site akan meletakkan script di dalam blog/site mereka. Beberapa iklan kemudiannya akan muncul di blog/site mereka. Iklan yang akan muncul berbentuk banner atau link bergantung kepada isi kandungan blog/site dan setting yang mereka lakukan. Setiap iklan mempunyai nilainya tersendiri, nilai itu akan dikreditkan ke dalam akaun Adsense pemilik blog/site setiap kali ada pengunjung blog/site yang meng klik iklan tersebut. Untuk permulaan biasanya google hanya akan memberikan iklan yang bernilai sekitar 0.02-0.12 USD untuk setiap iklan. Maklumat terperinci boleh di baca di google.com/adsense.

Cari Duit Online
Contoh Adsense

Jika anda tidak mempunyai blog/site atau blog/site anda tidak ramai pengunjung, anda boleh cuba cara ke-2…

2) Menyediakan Perkhidmatan

Terdapat ratusan perkhidmatan yang boleh disediakan secara online, dan perkhidmatan ini sangat aktif urusannya di internet. Penyedia perkhidmatan biasanya mencari pelanggan dengan malakukan pengiklanan atau mendaftar di site seperti odesk.com. Antara perkhidmatan yang boleh menjana pendapatan secara online adalah membuat banner, membuat video untuk tujuan review, menulis artikel, menulis kandungan untuk blog/site, SEO, perkhidmatan pengiklanan, online data entry, khidmat membuat website dan banyak lagi. Kesimpulannya, anda perlu mempunyai kemahiran dan kepakaran untuk memilih bidang ini sebagai cara untuk mencari duit secara online.

3) Online Survey

Online survey adalah satu lagi peluang untuk mencari duit online. Terdapat banyak syarikat-syarikat besar diluar sana yang mengkaji pengguna dengan maklumat seperti apa yang umumnya dibeli oleh pengguna, yang paling digemari pengguna dan sebagainya untuk memberikan idea kepada mereka dalam penghasilan produk. Ada juga yang mahu mengetahui pendapat pembeli tentang produk syarikat mereka, supaya mereka boleh memperbaiki dan menambah baik produk mereka seterusnya meningkatkan kualiti produk dan semestinya untuk meningkatkan hasil penjualan. Mereka sememangnya sanggup membayar untuk mendapatkan maklumat-maklumat tersebut. Tetapi anda haruslah terlebih dahulu menepati ciri-ciri pengguna yang mereka cari sebelum mendapat tawaran survey. Sebagai contoh, anda akan mendapat tawaran oleh syarikat penerbangan sekiranya anda jenis yang suka melancong. Ciri-ciri ini anda diketahui melalui profile anda semasa mendaftar sebagai ahli.

4) Jual Barang Fizikal

Jika anda menghasil produk sendiri atau berupaya untuk mendapatkan produk lain dengan harga kilang, anda berpeluang untuk manjana duit dengan menjualnya secara online. Bayaran biasanya diterima secara bank-in, dan produk akan dihantar secara pos, bergantung kepada anda. Ada juga penjual yang menyediakan khidmat COD (cash on delivery), dimana jual beli dilakukan di tempat yang ditentukan atau terus ke rumah. Berikut adalah beberapa site yang popular digunakan di Malaysia bagi tujuan ini.

1) mudah.my
2) ebay.com.my
3) lelong.com.my

Walaubagaimanapun, jika anda tidak mempunyai produk untuk dijual, saya sangat galakkan anda untuk mencuba program affliate. Kenapa?

5) Affiliate Program

Kenapa Affiliate? kerana untuk menjana pendapatan melalui program ini, anda tidak perlu mempunyai produk sendiri, anda tidak perlu mempunyai apa-apa ciri yang dicari, anda tidak perlu kepakaran yang tinggi untuk bermula dan anda tidak perlu membuat blog/site, hosting dan domain kerana semuanya telah disediakan. Anda cuma perlu melakukan promosi dan mendapat hasil tanpa henti setelah proses berjalan dengan baik. Terdapat ribuan program affiliate diserata dunia, dari produk elektonik hinggalah ke produk fizikal. Di Malaysia, ramai yang umumnya telah memahami dan menyertai program ini tetapi ramai juga yang gagal kerana ada diantara program seperti ini ditutup secara tiba-tiba bersama hasil anda yang terkumpul yang belum sempat di withdraw. Sebelum menyertai sesuatu program affiliate pastikan anda membaca maklumat tentangnya secara terperinci dan pastikan ianya berdaftar dengan SSM sebelum menyertai program tersebut, jika tidak sia-sialah usaha anda suatu hari nanti. Cara mudah untuk mengenal pasti adalah dengan melakukan carian di google dengan menyambung nama program atau site affiliate dengan "penipuan", "rugi", "tipu" dan sebagainya. Contohnya jika program tersebut menggunakan nama "untungaffiliate.com", maka carian keyword anda adalah "penipuan untungaffiliate". Saya sendiri menyertai program affiliate dan pernah juga tertipu sebelum ini. Oleh sebab itu, saya lebih berhati-hati jika menyertai atau memperkenalkan mana-mana program affiliate.

Baiklah, saya rasa cukup dulu setakat ini, saya akan kongsikan lagi tentang tips dan cara-cara untuk cari duit online di dalam pos yang lain.

Ringgit Blaster - Sebuah Program Affiliate Yang Berdaftar - Lesen SSM 002227294-A
Wednesday, July 17, 2013

5 Pilihan Untuk Perniagaan Online atau Bisnes Online

Perniagaan Online Bisnes Online Perniagaan InternetTerdapat pelbagai cara dan pilihan untuk mencari duit online yang digunakan oleh "Internet Marketer" tetapi, di dalam artikel ini saya akan menyenaraikan 5 pilihan untuk mereka-mereka yang ingin melakukan perniagaan online atau bisnes online. Setiap pilihan mempunyai keistimewaannya yang tersendiri bergantung kepada kesesuaian dan kefahaman anda. Jadi, sebelum anda memulakan perniagaan internet, luangkan masa anda untuk membaca dahulu keseluruhan artikel ini sebelum membuat pilihan. Sebelum bermula, langkah pertama yang perlu dilakukan bagi memulakan sesuatu perniagaan internet adalah membina laman web atau blog. Anda boleh memilih diantara satu. Yang banyak digunakan sekarang adalah blog iaitu dengan mengunakan blogger atau wordpress. Saya sendiri menggalakkan anda menggunakan blog. Untuk memilikinya anda perlu melakukan beberapa pendaftaran terlebih dahulu, ada yang berbayar dan ada yang percuma. Terdapat banyak panduan pemasangan dan pengunaan percuma tentang blog di internet. Setelah anda mempunyai blog, anda perlu melakukan SEO untuk mendapatkan trafik yang banyak ke blog tersebut. Secara teknikalnya, jumlah trafiklah yang akan menentukan kejayaan sesebuah perniagaan internet.

1) Menyewakan Ruang Untuk Pengiklanan

Seperti saya katakan tadi, jumlah trafik adalah sangat penting. Jika anda menyediakan perkhidmatan ruang pengiklanan, aspek utama yang akan di ambil kira oleh pelanggan adalah jumlah trafik di halaman yang akan mereka sewa. Jadi untuk memilih perniagaan internet seperti ini, anda haruslah memiliki atau menjadikan laman web/blog anda dikunjungi oleh ramai pengunjung.

2) Meletakkan Iklan Google Adsense

Google AdSense adalah satu peluang perkongsian pendapatan untuk laman web kecil, sederhana dan besar yang meletakkan iklan seperti barangan dan perkhidmatan yang berkaitan dengan kandungan laman web/blog anda, yang disasarkan kepada pengunjung yang kerap ke halaman anda. Kemudian, anda akan dibayar sejumlah kecil apabila iklan itu sama ada "dipaparkan" pada halaman anda atau di "klik".

3) Menjual Produk Fizikal Atau Elektronik

Pilih produk yang unik untuk dijual. Lebih menekankan perbezaan diantara produk anda dengan orang lain dan mengapa pembeli harus menyukai produk anda adalah lebih mudah berbanding bersaing untuk produk yang sama.

Memilih design laman web/blog anda. Elegant atau 'funky', klasik atau hipster, laman web anda harus mencerminkan apa yang anda jual.

Menubuhkan satu laman web e-dagang. Untuk menjual produk anda dengan berkesan, dan menguruskan proses dari harga sehingga ke laporan, sebuah laman web yang pakar dalam e-dagang adalah penting dalam perniagaan internet contohnya laman web seperti "Shopify", "Volusion" dan "Etsy" yang menawarkan pakej yang berdaya saing, dengan template percuma, pemprosesan kad kredit, dan pelbagai fungsi lagi.

4) Menyediakan Perkhidmatan

Sediakan portfolio anda. Sama ada anda seorang programmer yang pakar dalam Javascript, pereka grafik, tukang paip, atau penulis. Tidak kira pekerjaan online ataupun offline anda boleh mengiklankannya di internet. Apa yang harus anda lakukan adalah menyediakan portfolio anda di laman web anda. Portfolio amat penting jika anda memilih untuk menyediakan perkhidmatan sebagai perniagaan internet anda.

Pengisisan laman web/blog. Penuhi laman web anda dengan isi yang lebih tertumpu kepada perkhidmatan yang anda sediakan. Berikan tumpuan lebih kepada bidang utama kepakaran anda, dan paparkan kepada pengunjung secara profesional. Lakukannya sama seperti anda sedang berurusan dengan pelanggan sebenar yang berpotensi menjadi pembeli. Sertakan penerangan yang lengkap mengikut kesesuaian dan keperluan berkaitan dengan perkhidmatan anda.

5) Meletakkan Iklan Affiliate

Terdapat banyak syarikat-syarikat dan webmaster yang menggunakan program affiliate untuk meningkatkan jualan secara online mereka, dan kebanyakan program-program affiliate adalah percuma untuk disertai. Apabila anda mendaftar dengan program affiliate, anda akan diberikan link affiliate dengan ID affiliate yang unik. Link affiliate itu kemudiannya akan digunakan untuk memasarkan produk program affiliate yang anda sertai. Apabila ada pengunjung membeli produk atau menyertai prorgam tersebut melalui link affiliate anda, anda akan diberikan komisen.

Sekali lagi saya ingatkan, untuk berjaya didalam perniaagaan internet, anda perlu mendapatkan trafik yang banyak ke laman web/blog anda. Anda boleh memilih untuk mengabungkan pilihan-pilihan ini menjadi satu didalam satu laman web/blog tetapi saya sangat tidak galakkan kerana ia akan menggelirukan pengunjung kerana setiap pilihan mempunyai prospek yang berbeza tujuan. Jika anda merasakan proses ini agak rumit bagi anda, saya cadangkan anda cuba program dibawah. Anda tidak perlu laman web/blog untuk melakukanya.

Ringgit Blaster - Sebuah Program Affiliate Yang Berdaftar - Lesen SSM 002227294-A
Sunday, July 14, 2013

Anda Mencari Pendapatan Sampingan?


Pendapatan sampingan yang betul-betul menjana pendapatan? Hentikan pencarian anda.... Kerana apa yang anda cari berada disini.... Teruskan membaca...

Memperkenalkan Misi Duit Raya - Ringgit Blaster
  • Sesuai Kepada Sesiapa Yang Mencari Pendapatan Sampingan.
  • Full Time @ Part Time, Terpulang - Anda "BEBAS" Tentukan.
  • Sistem Reseller Autodownline Yang Berdaftar - Lesen SSM 002227294-A.
  • Potensi Pendapatan RM617,300.00 > Hanya Taja 10 Orang.
  • Komisen Sehingga Level 5.
  • Pendaftaran Percuma.
  • Lepas Daftar Terus Boleh Promosi.
  • Bantuan Promosi Disediakan.
  • Prospek Merangkumi Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia.
  • 15 Produk Yang Bernilai Ribuan Ringgit Boleh Di Download Selepas Keahlian Di Upgrade Ke VIP.
  • Produk Tentang Teknik Dan Rahsia Untuk Promosi Dan Bisnes Online.
  • Produk Akan Ditambah Dari Masa Ke Semasa.



BACA SELANJUTNYA TENTANG MISI DUIT RAYA
_______________________________________