Wednesday, July 17, 2013

5 Pilihan Untuk Perniagaan Online atau Bisnes Online

Perniagaan Online Bisnes Online Perniagaan InternetTerdapat pelbagai cara dan pilihan untuk mencari duit online yang digunakan oleh "Internet Marketer" tetapi, di dalam artikel ini saya akan menyenaraikan 5 pilihan untuk mereka-mereka yang ingin melakukan perniagaan online atau bisnes online. Setiap pilihan mempunyai keistimewaannya yang tersendiri bergantung kepada kesesuaian dan kefahaman anda. Jadi, sebelum anda memulakan perniagaan internet, luangkan masa anda untuk membaca dahulu keseluruhan artikel ini sebelum membuat pilihan. Sebelum bermula, langkah pertama yang perlu dilakukan bagi memulakan sesuatu perniagaan internet adalah membina laman web atau blog. Anda boleh memilih diantara satu. Yang banyak digunakan sekarang adalah blog iaitu dengan mengunakan blogger atau wordpress. Saya sendiri menggalakkan anda menggunakan blog. Untuk memilikinya anda perlu melakukan beberapa pendaftaran terlebih dahulu, ada yang berbayar dan ada yang percuma. Terdapat banyak panduan pemasangan dan pengunaan percuma tentang blog di internet. Setelah anda mempunyai blog, anda perlu melakukan SEO untuk mendapatkan trafik yang banyak ke blog tersebut. Secara teknikalnya, jumlah trafiklah yang akan menentukan kejayaan sesebuah perniagaan internet.

1) Menyewakan Ruang Untuk Pengiklanan

Seperti saya katakan tadi, jumlah trafik adalah sangat penting. Jika anda menyediakan perkhidmatan ruang pengiklanan, aspek utama yang akan di ambil kira oleh pelanggan adalah jumlah trafik di halaman yang akan mereka sewa. Jadi untuk memilih perniagaan internet seperti ini, anda haruslah memiliki atau menjadikan laman web/blog anda dikunjungi oleh ramai pengunjung.

2) Meletakkan Iklan Google Adsense

Google AdSense adalah satu peluang perkongsian pendapatan untuk laman web kecil, sederhana dan besar yang meletakkan iklan seperti barangan dan perkhidmatan yang berkaitan dengan kandungan laman web/blog anda, yang disasarkan kepada pengunjung yang kerap ke halaman anda. Kemudian, anda akan dibayar sejumlah kecil apabila iklan itu sama ada "dipaparkan" pada halaman anda atau di "klik".

3) Menjual Produk Fizikal Atau Elektronik

Pilih produk yang unik untuk dijual. Lebih menekankan perbezaan diantara produk anda dengan orang lain dan mengapa pembeli harus menyukai produk anda adalah lebih mudah berbanding bersaing untuk produk yang sama.

Memilih design laman web/blog anda. Elegant atau 'funky', klasik atau hipster, laman web anda harus mencerminkan apa yang anda jual.

Menubuhkan satu laman web e-dagang. Untuk menjual produk anda dengan berkesan, dan menguruskan proses dari harga sehingga ke laporan, sebuah laman web yang pakar dalam e-dagang adalah penting dalam perniagaan internet contohnya laman web seperti "Shopify", "Volusion" dan "Etsy" yang menawarkan pakej yang berdaya saing, dengan template percuma, pemprosesan kad kredit, dan pelbagai fungsi lagi.

4) Menyediakan Perkhidmatan

Sediakan portfolio anda. Sama ada anda seorang programmer yang pakar dalam Javascript, pereka grafik, tukang paip, atau penulis. Tidak kira pekerjaan online ataupun offline anda boleh mengiklankannya di internet. Apa yang harus anda lakukan adalah menyediakan portfolio anda di laman web anda. Portfolio amat penting jika anda memilih untuk menyediakan perkhidmatan sebagai perniagaan internet anda.

Pengisisan laman web/blog. Penuhi laman web anda dengan isi yang lebih tertumpu kepada perkhidmatan yang anda sediakan. Berikan tumpuan lebih kepada bidang utama kepakaran anda, dan paparkan kepada pengunjung secara profesional. Lakukannya sama seperti anda sedang berurusan dengan pelanggan sebenar yang berpotensi menjadi pembeli. Sertakan penerangan yang lengkap mengikut kesesuaian dan keperluan berkaitan dengan perkhidmatan anda.

5) Meletakkan Iklan Affiliate

Terdapat banyak syarikat-syarikat dan webmaster yang menggunakan program affiliate untuk meningkatkan jualan secara online mereka, dan kebanyakan program-program affiliate adalah percuma untuk disertai. Apabila anda mendaftar dengan program affiliate, anda akan diberikan link affiliate dengan ID affiliate yang unik. Link affiliate itu kemudiannya akan digunakan untuk memasarkan produk program affiliate yang anda sertai. Apabila ada pengunjung membeli produk atau menyertai prorgam tersebut melalui link affiliate anda, anda akan diberikan komisen.

Sekali lagi saya ingatkan, untuk berjaya didalam perniaagaan internet, anda perlu mendapatkan trafik yang banyak ke laman web/blog anda. Anda boleh memilih untuk mengabungkan pilihan-pilihan ini menjadi satu didalam satu laman web/blog tetapi saya sangat tidak galakkan kerana ia akan menggelirukan pengunjung kerana setiap pilihan mempunyai prospek yang berbeza tujuan. Jika anda merasakan proses ini agak rumit bagi anda, saya cadangkan anda cuba program dibawah. Anda tidak perlu laman web/blog untuk melakukanya.

Ringgit Blaster - Sebuah Program Affiliate Yang Berdaftar - Lesen SSM 002227294-A

5 comments:

 1. Hello,

  Adakah anda berfikir untuk mendapatkan bantuan kewangan adalah anda serius memerlukan satu
  pinjaman segera, Adakah anda berfikir untuk memulakan perniagaan anda sendiri, Adakah anda dalam hutang
  Ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda kerana Kami memberi peribadi
  pinjaman, pinjaman perniagaan, dan pinjaman syarikat, dan semua jenis pinjaman pada 3%
  kadar faedah lebih
  maklumat hubungi kami sekarang E-mel {moanmendfund@gmail.com}

  ReplyDelete
 2. Hello,

  Adakah anda berfikir untuk mendapatkan bantuan kewangan adalah anda serius memerlukan satu
  pinjaman segera, Adakah anda berfikir untuk memulakan perniagaan anda sendiri, Adakah anda dalam hutang
  Ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda kerana Kami memberi peribadi
  pinjaman, pinjaman perniagaan, dan pinjaman syarikat, dan semua jenis pinjaman pada 3%
  kadar faedah lebih
  maklumat hubungi kami sekarang E-mel {moanmendfund@gmail.com}

  ReplyDelete
 3. Hello,

  Adakah anda berfikir untuk mendapatkan bantuan kewangan adalah anda serius memerlukan satu
  pinjaman segera, Adakah anda berfikir untuk memulakan perniagaan anda sendiri, Adakah anda dalam hutang
  Ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda kerana Kami memberi peribadi
  pinjaman, pinjaman perniagaan, dan pinjaman syarikat, dan semua jenis pinjaman pada 3%
  kadar faedah lebih
  maklumat hubungi kami sekarang E-mel {moanmendfund@gmail.com}

  ReplyDelete
 4. Berhati-hati di sini. Tiada siapa yang boleh membantu anda di sini atau cadangkan bagaimana anda boleh mendapatkan bantuan kewangan. paling jawab dari pemberi pinjaman pinjaman di sini, anda MESTI mengabaikan, kerana mereka adalah penipuan ... PENIPUAN sebenar ... i adalah mangsa yang i telah mengoyakkan ribuan dolar ... baik bersyukur kepada Tuhan kerana seorang saudari yang merujuk saya kepada organisasi pinjaman dibentuk oleh beberapa Kumpulan Wang Amanah Wanita Kristian. ia dipanggil wanita Kristian Pinjaman-dana Koperasi Pertubuhan (C.W.T.C.O) christianwomenloanfunds@cash4u.com dan christianwomenloanfunds@gmail.com Mereka membuat hidup saya satu yang berharga dan memberikannya makna. Apabila kakak memberikan saya hubungan mereka, saya menghubungi mereka. Kemudian saya diminta untuk pinjaman dengan semua bukti yang diperlukan untuk membuktikan bahawa saya sebenarnya diperlukan pinjaman, mereka meluluskan pinjaman sebanyak $ 250,000.00 USD dalam 48 jam selepas bertemu dan keperluan yang diperlukan mereka, pinjaman saya telah dimasukkan ke dalam akaun bank saya tanpa cagaran. Walaupun i sangat gugup dengan organisasi pinjaman pada mulanya kerana pengalaman buruk saya sebelum ini, terutamanya apabila isu saya menetap caj Pendaftaran datang, saya berpegang kepada iman saya kerana hakikat bahawa saudara saya merujuk saya, faham dibersihkan , dan sebagai Tuhan harus mempunyai, sedikit yang saya tahu bahawa kelemahan kewangan saya telah datang ke akhir akhir. Jika tidak untuk rujukan cepat dari kakak christian kepada sumber yang tulen ini, saya akan menyesal jumlah hidup saya, kerana pada ketika itu saya hanya bercerai bapa anak saya, dan anak saya (Kenneth) telah berhadapan dengan kehidupan dan keadaan kematian. Saya berhadapan dengan bil hospital dan saya juga menghadapi perampasan di pangsapuri saya. Butiran organisasi ini ALLAH DIHANTAR tidak akan mendedahkan buat masa ini kerana takut penyamaran (kerana ia telah mendapati bahawa beberapa orang tidak benar-benar memerlukan bantuan kewangan, tetapi mereka hanya mahu mengumpul wang daripada organisasi pinjaman christian tulen ini) . Dan ia adalah kerana sebab ini mereka don, t memberi pinjaman bagaimanapun. Anda mesti dapat meyakinkan mereka dengan baik, dan memberikan keterangan-keterangan yang baik untuk menunjukkan bahawa anda benar-benar memerlukan pinjaman sebelum mereka boleh meluluskan untuk anda. jagaan mereka adalah sangat berpatutan dan boleh dipercayai berbanding dengan banyak di luar sana, kadar faedah mereka hanya 4%, pembayaran balik dokumentasi sedikit 1-10years, dan pemeriksaan kredit sedikit. Seperti yang saya telah sebelum ini berkata, atas sebab-sebab keselamatan i hanya boleh memberikan alamat e-mel mereka. Hayati inisiatif baru ini. Jangan ragu untuk menghubungi mereka melalui E-mel sebagai pegawai pinjaman mereka / rep tuan Perry smith akan hadir untuk anda dan anda akan bebas daripada penipuan dan beban kewangan.
  Hubungi E-mel ... christianwomenloanfunds@cash4u.com dan christianwomenloanfunds@gmail.com
  Hubungi Telefon ..... + 233553866486

  ReplyDelete

Segala komen dan pertanyaan adalah dialu-alukan. Terima Kasih